Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Veel gewonden door busongeluk in België

Bij een ongeval met een Nederlandse bus in België zijn meerdere mensen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde woensdagochtend rond 2.30 uur op de E40 in de richting van Oostende, ter hoogte van Aalter. De bus was onderweg naar Londen en kwam uit Amsterdam, meldt de federale politie.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws vervoerde de bus Britse, Ierse en Nederlandse reizigers. Twee mensen zouden er slecht aan toe zijn, waaronder de buschauffeur.

Op de snelweg werd vannacht aan de weg gewerkt. De Nederlandse chauffeur van de bus van de Franse maatschappij Ouibus merkte de wegafzetting te laat op en reed frontaal in op een betonnen afzetting. Door de klap kantelde de bus.

Foto: Jeffrey Dujardin

Prioriteit

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt dat voor zover nu bekend is er 21 mensen aan boord van de bus waren, die onderweg was van Amsterdam naar Londen. De gewonden zijn naar vier ziekenhuizen gebracht. ,,Onze eerste prioriteit is nu uit te zoeken waar iedereen naartoe is gebracht en of er Nederlanders tussen zitten, zodat we die kunnen bijstaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.