Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 6 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Veel files verwacht door start zomervakantie

Ga jij in dit weekend op vakantie met de auto? Bereid je dan voor op veel drukte! Vrijdag start de vakantie in Nederland voor de regio Zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en een deel van Gelderland). Geschat wordt dat er ongeveer een miljoen mensen op pad gaan en dat zorgt voor veel drukte op de Europese snelwegen. Ook in het noorden van Duitsland en in België gaan scholen en bedrijven namelijk voor een aantal weken dicht.

Start vakanties

Door de start van de vakanties waarschuwt de ANWB: ,,Vakantiegangers die van plan zijn in het weekeinde te vertrekken moeten beslist rekening houden met files”.  Op een groot aantal Duitse snelwegen loopt het verkeer naar verwachting vast. De ANWB noemt onder meer de A1 en A7 bij Bremen en Hamburg , de A3 tussen Arnhem en Oberhausen en van Frankfurt tot Neurenberg. Bovendien wordt op meer dan vierhonderd plaatsen aan de weg gewerkt in Duitsland. Ook dat gaat voor extra opstoppingen zorgen.

In België verwacht de ANWB dit weekeinde eveneens veel verkeer. Vanwege het mooie zomerweer staan er files op de wegen richting de kust. In Frankrijk valt de verkeersdrukte vooralsnog mee. Wel kan het zaterdag vastlopen op de A7 Lyon-Orange, de A9 Orange-Spaanse grens en de A10 Parijs-Orleans.

Eten en drinken

Als je dit weekend gaat reizen kun je dus files verwachten. Neem daarom voldoende water mee in de auto, het is namelijk ook warm en je kunt dus lang in de file staan. Denk ook aan voldoende eten; tankstations liggen in het buitenland vaak wat verder uit elkaar en het kan er behoorlijk druk zijn.

Volgend weekeinde gaat in ons land de regio Midden met vakantie. De week erna is het Noorden aan de beurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.