Metro
Metro Nieuws 31 jul 2018 / 16:55 uur

‘Tweede landelijke hittegolf op komst’

Deze week krijgen we mogelijk te maken met een tweede landelijke hittegolf. Voorlopig blijven de temperaturen boven de 25 graden en eind van de week wordt zelfs dertig graden voorspeld.

In De Bilt is de temperatuur inmiddels alweer drie dagen boven de 25 graden gemeten, waarvan één dag zelfs boven de dertig graden. Als het nog twee dagen boven de dertig graden is in de Bilt, spreken we over een landelijke hittegolf.

Hittegolf nog aan de gang

De vorige hittegolf eindigde pas drie dagen geleden. Zaterdag was de hittegolf, die op 26 juli begon, officieel voorbij. Bijzonder was dat De Bilt het enige weerstation in het binnenland was dat die dag de 25 graden niet haalde. Dat betekent dat in grote delen van het land de eerste hittegolf nog steeds voortduurt. In regio’s zoals Noord-Brabant, Limburg, Overijssel en Gelderland is de hittegolf nog aan de gang. „De kans is groot dat we dit jaar de langste regionale hittegolf ooit krijgen”, zegt weerman Maarten Stam tegen RTL Nieuws.

Het is überhaupt heel uitzonderlijk dat er meerdere hittegolven in een jaar voorkomen in Nederland. Voor de hittegolf van vorige week was de laatste alweer drie jaar geleden. Deze liep toen van 30 juni tot 5 juli en had 33,1 graden als maximum temperatuur. Alleen in 1941 en in 2006 waren er twee hittegolven in een jaar tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Tweede landelijke hittegolf op komst’
Sluiten