Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 jul 2018 / 04:21 uur

Trump waarschuwt May over Brexitplannen

In een interview met de Britse krant The Sun waarschuwt Donald Trump dat als de Britse regering haar plannen voor de Brexit doorvoert, ze niet hoeft te rekenen op een handelsverdrag met de Verenigde Staten.Trump is in Groot-Brittannië voor een tweedaags werkbezoek.

Genoeg problemen

De Britse premier Theresa May maakt zich hard voor een vrijhandelsverdrag met de VS om te compenseren voor een terugloop in de handel met de EU. Volgens Trump komen de brexitplannen er echter op neer dat zijn land in feite met de EU zou moeten onderhandelen, iets wat hij onwaarschijnlijk acht. „Want we hebben al genoeg problemen met de Europese Unie", aldus de president. „We pakken de Europese Unie aan."

Cultuur verliezen

Ook zegt hij dat hij hoopt dat de deze week opgestapte minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson terugkeert in de regering. Hij noemt Johnson „een geweldige vertegenwoordiger van het Verenigd Koninkrijk" en zegt dat hij een goede premier zou zijn.

Trump uit verder kritiek op het Europese migratiebeleid. „Toestaan dat miljoenen en miljoenen mensen naar Europa komen is heel, heel verdrietig", zegt hij. „Jullie verliezen jullie cultuur."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump waarschuwt May over Brexitplannen
Sluiten