Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 17 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Truckers rijden wegpiraat ‘met rotdag’ klem op A9

Drie vrachtwagens hebben maandagmiddag bij knooppunt Velsen op de A9 richting Alkmaar een slingerende personenauto klemgereden. Het rijgedrag van de chauffeur viel een trucker op en zag dat hij een gevaar vormde voor zichzelf en voor andere weggebruikers.

Een gecoördineerde actie van drie vrachtwagens zorgde ervoor dat de man zijn zigzaggende weg niet kon vervolgen. Nadat hij werd klemgereden, is hij overgedragen aan de politie. De beelden die zijn gedeeld op Dumpert laten weinig aan de verbeelding over. Overigens klopt deze titel niet, de man was niet dronken.

Gevaarlijke situatie

Een woordvoerder van de politie liet op dinsdag weten dat de slingerende chauffeur niet onder invloed was van alcohol of drugs. De man zou wegens persoonlijke omstandigheden op zijn opmerkelijke rijgedrag zijn overgegaan. Hij zou na een persoonlijk drama een rotdag hebben gehad.

„Toen hij met zijn auto bijna een auto met daarin een gezin raakte, wist ik dat ik iets moest doen”, verklaart Saber uit Nijmegen, één van de drie truckers aan het Noordhollands Dagblad. Hij laat tevens optekenen dat de man een verwarde indruk maakte en dat hij onverwachte manoeuvres uithaalde. Zo wisselde hij telkens van baan en ging hij over de vluchtstrook. Toen hij bijna met zijn wagen op een auto met kinderen erin knalde, besloot de vrachtwagenchauffeur in te grijpen.

De Nijmegenaar alarmeerde de politie en besloot achter de auto aan te blijven rijden en medeweggebruikers te waarschuwen. Na 15 kilometer kreeg hij hulp van een tweede en derde chauffeur die na een seintje de situatie begrepen. Met zijn drieën werd de personenauto daarna klemgereden, om vervolgens de man achter het stuur vandaan te krijgen.

De chauffeur maakte een versufte indruk begreep de ernst van de situatie pas nadat hij uit zijn auto was gehaald en zijn sleutels in beslag werden genomen. Er werden twee rijstroken afgesloten en er ontstond een lange file als gevolg hiervan. De alerte respons heeft voorkomen dat er ongelukken zijn gebeurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.