D. van Aken
D. van Aken Nieuws 18 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Thaise voetballertjes geven persconferentie

De beroemde voetballertjes uit Thailand hebben met veel bombarie allemaal het ziekenhuis verlaten. Dit gebeurde met een groot live media-optreden.

Perconferentie

Op tv was te zien hoe het uit een grot geredde jeugdvoetbalteam het ziekenhuis verliet en een busje instapte. Vervolgens verschenen zij op een live persconferentie die ongeveer 45 minuten duurde.

Eerst nam een arts van het ziekenhuis het woord. Die vertelde dat het goed ging met de jongens en de coach en dat ze gemiddeld drie kilo waren aangekomen.

Profvoetballer

Na de arts kwamen de coach en enkele jongens aan het woord. Ze vertelden graag naar huis te willen en dat ze bang waren geweest dat ze hun familie nooit meer zouden terugzien.

Een van de jongens verklaarde profvoetballer te willen worden, terwijl weer een ander de angst voor zijn moeder onder woorden bracht, mocht hij niet thuiskomen.

Plots bekend

Duikers haalden de groep eerder deze maand uit een grottenstelsel. Die risicovolle, spectaculaire reddingsoperatie kreeg tot ver buiten Thailand veel aandacht. Bij de reddingsoperatie kwam een duiker om het leven. Uit eerbied daarvoor zullen de jongens tot boeddhistisch monnik worden ingewijd, aldus de coach.

De autoriteiten maken zich zorgen over de invloed die de plotse roem en massale aandacht kunnen hebben op de geestestoestand van de jongeren. De persconferentie werd daarom zorgvuldig geregisseerd. Zo moesten vragen van journalisten vooraf worden beoordeeld door een psycholoog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.