Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 2 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Thais voetbalteam zit al ruim een week vast in grot

Het dalende regenwater in de grot Tham Luang waar een voetbalteam Thaise jongens en hun trainer vastzitten, zorgt ervoor dat een groep van internationale reddingswerkers dichterbij de plek kan komen waar de groep mogelijk vastzit. Het voetbalteam zit al vast sinds 23 juni.

Hulp vanuit alle kanten

Met man en macht wordt gezocht naar de groep van twaalf kinderen tussen de 11 en 16 jaar oud en hun 25-jarige trainer. Er zijn zo’n 1000 mensen die mee helpen aan de zoekactie, zij speuren in de jungle naar alternatieve ingangen. Ook is er een team van zo’n 60 experts uit China, VS, Groot-Brittanië en Australië bij betrokken, meldt CNN. Beroemde Thaise koks en lokale bewoners slepen voedsel aan en installeren keukens voor het reddingspersoneel en de vrijwilligers.

Geen contact buitenwereld

De mensen die zoeken naar de kinderen, hopen dat ze een platform hebben bereikt dat op drie kilometer ligt van de plek waar de groep vermoedelijk vast is komen te zitten. De groep heeft sinds 23 juni geen contact gehad met de buitenwereld.

https://twitter.com/mayadejendela/status/1013690525436776448

Het is momenteel regenseizoen in Thailand en vooral in de berggebieden kunnen er plotselinge overstromingen voorkomen. Het grottenstelsel is door de overstroming modderig en onoverzichtelijk geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.