Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 2 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Smartphones ten koste van seksleven

Slecht nieuws voor de fans van ‘nog even Facebook checken voor ik ga slapen’. Met die laatste paar minuten op je smartphone, zorg je er zeer waarschijnlijk voor dat je partner niet nog een rondje wil rampetampen.

Seksleven lijdt eronder

Een groot deel van de Nederlanders ergert zich namelijk groen en geel aan het smartphonegebruik in bed, in zoverre dat het seksleven eronder lijdt. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Van de jongeren onder de dertig jaar laat twee op de tien zich tijdens de geslachtsdaad afleiden door zijn smartphone. Bij 70% van de respondenten gaat het telefoongebruik ten koste van het seksleven.

Smartphone de slaapkamer uit

Seksuoloog Kaat Bollen vindt dat een smartphone de slaapkamer helemaal niet in moet. „Mensen zijn tegenwoordig meer met hun telefoon bezig, dan met elkaar. Het voorspel begint al op het moment dat jullie samen naar bed gaan. Als je dan een smartphone in je hand hebt, ben je er geestelijk niet bij." En dan ga je dus ook niet rollebollen.

Telecomprovider Ben, die het onderzoek uit liet voeren, weet wel raad met het resultaat. Het bedrijf introduceert het Ben condoom. Niet voor het ketsen, maar voor je telefoon! Het condoom kan er namelijk overheen, zodat je minder op je mobiel kijkt. Ben je gelijk helemaal klaar voor de wip.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.