Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Reddingshonden zoeken naar vermiste jongen Italië

Er zal een zoekteam met honden ingezet worden om te zoeken naar de vermiste Nederlandse jongen in Italië, dat heeft de Italiaanse politie bekend gemaakt. Het team zal zaterdagavond of zondagochtend starten.

Reddingshonden

De familie van de vermiste Koen uit Soest heeft om ook hulp gevraagd bij Stichting Reddingshonden RHWW, het is echter nog niet zeker of het team afreist. Er is namelijk onder andere toestemming van de lokale politie voor nodig.

De 17-jarige Koen is sinds donderdagnacht vermist. Hij was een avondje stappen met vrienden en is daarna niet meer thuis gekomen. De groep zat in dezelfde bus terug naar de camping, maar Koen stapte een halte later uit. Die halte lag drie kilometer verderop. Een passagier heeft Koen de bus zien verlaten, maar daarna ontbreekt ieder spoor.

Niet bereikbaar

Koen is niet telefonisch bereikbaar, want zijn telefoon was aan het begin van de avond al leeg. Zijn pinpas en creditcard zijn niet gebruikt, wat zijn vader opmerkelijk noemt. „Het is dertig graden. Als hij gisteren aan het lopen was, had hij wel drinken gekocht. Of hij had Nederlanders aangesproken. Maar het is stil”, vertelt hij tegen het AD.

Help mijn zoon is vermist sinds gisteren. Wij staan bij Euro Camping Pacengo. Garda meerHij heet Koen van Keulen 17…

Posted by Greet van Keulen-Jager on Friday, July 20, 2018

De bedoeling was dat de groep na de stop bij het Gardameer door zou reizen naar Kroatië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.