Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Reddingshonden Koen zoeken vermist Italiaans meisje

De twaalf Nederlandse honden die maandag bij het Gardameer zochten naar de vermiste Koen van Keulen, worden nu ingezet bij de vermissing van een Italiaans meisje. Sinds donderdag ontbreekt van haar ieder spoor.

Dag en nacht

Het twaalfjarige meisje Iuschra Gazi verdween donderdag in een natuurgebied bij Serle, niet ver van de Noord-Italiaanse stad Brescia. Volgens Italiaanse media zijn er 285 vrijwilligers, zoals rotsklimmers, speleologen en duikers bij de zoekactie betrokken. Waaronder nu ook zestien Nederlanders en twaalf honden, die hielpen bij de zoektocht naar Koen.

De Italiaanse autoriteiten hebben de Nederlandse stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven maandagavond gevraagd om te helpen bij de zoektocht naar Iuschra. Er wordt dag en nacht in het uitgestrekte gebied naar het meisje gezocht.

Niet op geur

Louise Smits van de Duivense stichting zegt tegen Omroep Gelderland dat het gaat om een bergachtig gebied met veel spelonken en tunnels, wat het zoeken lastig maakt. „Ik heb vannacht contact gehad met het team en rond 6.00 uur zijn ze van start gegaan.”

Smits legt aan de regionale omroep uit dat de reddingshonden niet op een geurspoor afgaan. „Ze zoeken naar een vast object en komen het ons vertellen als ze iets of iemand gevonden hebben. Dat kan dus een willekeurig iemand zijn. De honden gaan vandaag door tot het te heet wordt en er geen schaduw meer is. Daarna gaan ze vanaf een uur of 17.00 verder tot het donker wordt."

Toen het team maandag rond het middaguur in Italië aankwam, was het lichaam van Koen uit Soest net gevonden in een greppel langs een weg. Vermoedelijk was hij achter een vangrail gestruikeld, zes meter naar beneden gevallen en in het slootje verdronken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.