Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Reacties uit Amerika’ na compositie bloedmaan

Meteorologe Anita van Voorst uit Hengelo stond vrijdag in de aanslag met haar camera: ze was er helemaal klaar voor om de bloedmaan in al zijn glorie vast te leggen. En waar een groot deel van Nederland moeite had om de maan überhaupt te vinden, legde van Voorst hem feilloos vast.

Bedankjes uit Amerika

Haar tweet is de hele wereld over aan het gaan. „Ik krijg zelfs reacties uit Amerika”, vertelt ze tegen RTV Oost. “In Amerika was de verduistering niet te zien omdat het nog licht was, dus krijg ik daar zelfs bedankjes vandaan voor de mooie foto.”

De compositie-foto was een experiment. „Het klinkt alsof ik precies weet wat ik doe, maar dit was een experiment. Ik maak wel vaker foto’s, vooral weerfoto’s. Deze maansverduistering is een uniek moment. Dat kun je niet oefenen. Mislukt het? Ja, dan mislukt het ook echt."

Blij met resultaat

Van Voorst is erg in haar nopjes met het resultaat. „Terwijl hij eigenlijk niet helemaal goed gelukt is." Ze mist namelijk het begin van de bloedmaan door bewolking.

Maar daar klaagt niemand over, het resultaat mag er namelijk zijn. „Iedereen maakt al een gewone foto, ik wilde het anders doen." De bewolking trok gelukkig weg, waardoor niemand ook maar iets ziet van het niet goed lukken van de compositie.

Uitkijktoren

Van Voorst stond gewapend met statief, een intervalmeter en haar spiegelreflex-camera op een uitkijktoren in een waterpark tussen Hengelo en Enschede. „Vanwege het mooie uitzicht op het oosten."

Iedere vijf minuten maakte ze een foto van de opkomst van de maan, met tussentijds haar best doen om te voorkomen dat mensen tegen haar camera aan zouden lopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.