Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Ober schrijft zelf racistische tekst op bonnetje

Een Amerikaanse ober die van gasten een bonnetje met een racistische leus terugkreeg, is ontslagen door zijn werkgever. Hij zou de tekst er namelijk zelf op hebben gezet.

Het gaat om Khalil Cavil, die werkzaam was bij Saltgrass Steak House in de plaats Odessa in de staat Texas. Nadat Cavil een foto van een bonnetje met de tekst ‘we don’t tip terrorist’ en zijn naam erop omcirkeld op Facebook postte, kreeg hij veel bijval.

Racisme

„Ik wil mensen laten weten dat racisme en haat nog steeds bestaan”, schreef Cavil bij de foto. Tienduizenden reacties stroomden binnen en het verhaal werd nationaal en internationaal opgepikt.

Na nader onderzoek werd echter duidelijk dat het verhaal helemaal niet klopte. Zo wilde BBC Cavil persoonlijk spreken over zijn verhaal, maar weigerde hij dit. Bovendien verwijderde hij de posts van zijn Facebook.

Net zo erg

Terry Turney, baas van het restaurant liet in een statement weten dat Cavil alles verzonnen had en dat ze contact hadden opgenomen om de klant – die in eerste instantie niet meer welkom was bij het restaurant – uit te nodigen voor een gratis maaltijd.

„Racisme in welke vorm dan ook is ontoelaatbaar en we zullen altijd juist handelen als het in een van onze restaurants gebeurt. Iemand vals beschuldigen van racisme is net zo schokkend”, aldus Turney.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.