Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 jul 2018 / 04:34 uur

Nederlands blazen vakantie af door lekker weer thuis

Mocht je het nog niet gemerkt hebben; kijk even naar buiten. Waarschijnlijk liggen er een paar mussen op de grond, want die zijn van de hitte van het dak gevallen. Het is zomer in Nederland en niet zo’n beetje ook.

En dat uitzonderlijk warme en zonnige weer dat ons land al wekenlang in de ban houdt, heeft gevolgen voor het vakantiegedrag. In plaats van urenlang honderden kilometers in de auto te zitten naar Zuid-Europa, blijven veel landgenoten op het laatste moment alsnog thuis.

1 op de 5

Dat blijkt uit een onderzoek dat de ANWB hield onder 3000 leden. Bijna een op de vijf geeft aan dat de vakantieplannen op het allerlaatste moment toch zijn aangepast vanwege het onophoudelijk mooie zomerweer in Nederland, meldt De Telegraaf.

„Het is een uitzonderlijk mooie zomer en we waren benieuwd of dat effect heeft op de vakantieplannen. Die indruk bestond natuurlijk wel, maar we kunnen het nu staven met cijfers”, zegt Ad Vonk van de toeristenclub tegen de krant.

Zelfde zonnetje

Vakantievierders laten ook zelf weten dat ze nu graag in eigen land blijven. „Waarom zouden we 1400 kilometer in de auto gaan zitten voor de zon, terwijl die hier aan de horizon brandt?”

Hoe zit dat bij jou? Heb jij het Franse zwembad ook ingeruild voor een badje in de buurt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederlands blazen vakantie af door lekker weer thuis
Sluiten