Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Nederlanders ergeren zich meer tijdens uitstapjes

Nederlanders ergeren zich tijdens hun gemiddeld dertien uitstapjes per jaar steeds meer aan asociaal gedrag van anderen. Ook de hoge prijzen van dagjes uit staan hoog op het lijstje. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse vrijetijds- en cultuuronderzoek door onderzoeksbureau Motivaction.

Uit het onderzoek van 2016 bleek dat zo’n kwart van de uitgaanders zich ergerde aan het gedrag van anderen om zich heen, anno 2018 ligt dat percentage al op 41 procent. Een nog grotere ergernis wordt veroorzaakt door als hoog ervaren entreeprijzen: die vallen bij 45 procent in zeer slechte aarde. En ook van vieze wc’s en al te grote drukte wordt in ernstige mate gebaald.

Wandelen of fietsen

Misschien is het door die entreeprijzen ook geen wonder dat wandelen of fietsen in de natuur nu de meest genoemde favoriete uitstapjes zijn van veel Nederlanders. Die worden op de voet gevolgd door bezoekjes aan dierentuinen en bioscopen.

Onder degenen tussen de 18 en de 25 jaar staat een dagje naar een stad op de eerste plaats, gevolgd door bezoeken aan concerten en festivals. Meest geliefde musea zijn het Rijksmuseum in Amsterdam en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Nederlandse gezinnen besteden gemiddeld 416 euro per jaar aan uitstapjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.