Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Nederlander zegt sorry voor mishandelen Praagse ober

Een van de Nederlanders die een ober in Praag mishandelde, heeft spijt. In een brief, die hij schreef vanuit de gevangenis in Tsjechië, biedt Armin N. zijn excuses aan. Niet alleen aan de ober, maar ook aan Nederland.

Financiële steun

Ook zegt N. dat hij van plan is de ober financieel te steunen. Sinds de mishandeling in april heeft de ober niet meer kunnen werken. De man liep bij de vechtpartij namelijk een gebroken kaak, ernstige bloedingen en een zware hersenschudding op.

De brief is ingezien door het AD. „Door middel van dit bericht wil ik mijn spijt betuigen voor het incident en persoonlijk mijn excuses aanbieden voor het voorval en de schaamte die het heeft gebracht aan Nederland en de mensen thuis”, schrijft hij.

Hij vervolgt de brief met: „Mijn enige prioriteit is om het slachtoffer te steunen zodat hij volledig kan herstellen. Ik ben dus ook van plan de familie van het slachtoffer financieel te steunen.”

Nederlander zegt sorry voor mishandelen Praagse ober
Het Polpo restaurant, waar de mishandeling plaatsvond. Foto: ANP.

Eigen bier

N. en zijn broer Arash zitten in Tsjechië in de gevangenis. De twee waren in april betrokken bij de vechtpartij die in Tsjechië en Nederland tot grote verontwaardiging leidde. Een groep Nederlanders mishandelde een ober van een terras, nadat ze erop waren aangesproken dat ze hun eigen bier dronken.

„Het is erg spijtig dat wat bedoeld was een gezellig vrijgezellenfeest te worden, zo uit de hand heeft kunnen lopen", besluit N de brief. „Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat niemand van ons er op uit was in zo een vechtpartij te belanden in een vreemd land."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.