Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 jul 2018 / 16:27 uur

Natuur- en bosbranden door aanhoudende droogte

Het lekkere weer van deze dagen is natuurlijk fantastisch, maar het heeft helaas ook nadelen. De kans op een natuurbrand in ons land is namelijk groot: dit komt door de aanhoudende droogte en de harde wind. Vooral in Brabant en Limburg was de brandweer zondag druk met het bestrijden van natuur- en bosbranden.

Verschillende natuurbranden

Onder meer in Budel (Noord-Brabant) woedt zondagmiddag een grote natuurbrand. Er is brandweer vanuit de gehele regio aanwezig om het vuur te bestrijden, de brand is ondertussen onder controle. Er is een droneteam ingezet om een compleet beeld van het brandende gebied te krijgen.

Ook in Casteren (Brabant) brak zondag tot twee keer een bosbrand uit. De branden waren snel onder controle, maar het nablussen ging nog door.

In het eveneens Brabantse Alphen was zondag een flinke bosbrand. Bij de bestrijding zette de brandweer onder meer een drone in. Er was sprake van veel rookontwikkeling, maar in de loop van de middag had de brandweer het vuur onder controle.

Daarnaast ontstond in het Brabantse Hoeven een forse bermbrand. De brandweer kon voorkomen dat deze uitbreidde naar woningen in de buurt.

Daarnaast is in het Limburgse Weert een bermbrand ontstaan. Het treinverkeer tussen Roermond en Weert raakte door de brand verstoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Natuur- en bosbranden door aanhoudende droogte
Sluiten