Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 22 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Na het weekend wordt het heel erg warm

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf

Dat betekent dat het zeer waarschijnlijk is dat we te maken krijgen met een hittegolf. Daarvoor moet het tenminste vijf dagen 25 graden of warmer zijn en van die vijf dagen moet het op tenminste drie dagen meer dan dertig graden zijn. De verwachting is dan ook dat dat ruimschoots gehaald gaat worden. Later in de week wordt het namelijk nog warmer. Dan kunnen temperaturen van 35 of 36 graden gehaald worden, voornamelijk dieper in het binnenland. Dat voorspelt het KNMI.

Ook de nachten worden zeer warm, vooral in de steden. De minimumtemperatuur kan twintig graden of hoger zijn en dan spreken we van een tropennacht. Dat gebeurde een jaar geleden ook, in de nacht van 18 op 19 juli in 2017. Toen bleef het in enkele steden twintig graden of warmer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.