Metro
Metro Nieuws 29 jul 2018 / 16:53 uur

Meisjes (10) redden kind van verdrinkingsdood

Twee meisjes van 10 jaar oud hebben donderdag een kindje van de verdrinkingsdood gered. Het voorval gebeurde in Zwemkasteel Nienoord in Leek, schrijft RTV Noord.

Het water in

Joya en Elyssa zagen dat een meisje steeds kopje onder ging en op gegeven moment niet meer boven water kwam. Ze twijfelden daarop geen moment en sprongen het water in, om het meisje vervolgens op de kant te zetten.

„Mijn man en ik lagen buiten", vertelt Jolanda Strikkers-Walvius aan de regionale omroep. De meiden kwamen buiten vertellen wat er gebeurd was. „Mijn dochter heeft het meisje op de rug geklopt en toen begon ze te spugen. Elyssa heeft de badmeester gehaald. Het meisje was te zwak om te lopen", vertelt Strikkers-Walvius. „De badmeester heeft het meisje opgepakt en naar haar moeder gebracht."

Pluim en snoep

De twee meiden kregen daarna een pluim en een zakje snoep van de badmeester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisjes (10) redden kind van verdrinkingsdood
Sluiten