Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Meer geld voor voor strijd tegen onderwereld

Minister Grapperhaus van Justitie verkondigt donderdag in het AD dat het kabinet 100 miljoen extra uittrekt om de verwerving van de onderwereld en bovenwereld aan te pakken. Volgens Grapperhaus worden de criminelen steeds slimmer, „Dus heb je ook meer nodig.”

Samenwerking

Het geld moet gebruikt worden om de samenwerking tussen de verschillende partijen te verbeteren. „De politie heeft een vermoeden, de belastingdienst weet iets, de fiscale opsporingsdienst. Maar we moeten die puzzelstukken bij elkaar zien te krijgen. En de burgemeesters krijgen meer middelen om panden te sluiten", zegt de minister.

Andere prioriteiten

Grapperhaus zegt dat de onderwereld heeft kunnen oprukken, omdat de politie de afgelopen jaren andere prioriteiten had. „Doordat we andere vormen van criminaliteit hebben aangepakt, hebben we ook een slimmere, betere tegenstander gecreëerd."

Volgens de minister woekert criminaliteit als „onkruid in je tuin. Je draait je om en ineens zit het tussen je nieuwe planten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meer geld voor voor strijd tegen onderwereld
Sluiten