Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Meer extreem weer in Japan, orkaan nadert

Het land is amper hersteld van de vorige ramp of een potentiële nieuwe dient zich alweer aan. Een krachtige orkaan nadert de kust van het hoofdeiland van Japan, Honshu, en wordt zaterdagavond of zondagochtend verwacht aan land te komen.

400 millimeter regen

Er wordt verwacht dat er zo’n 400 millimeter neerslag zal vallen. Ter vergelijking: dat is hoeveel het normaal gesproken in één maand regent. Orkaan Jondari haalt nu windsnelheden van meer dan 180 kilometer per uur. Meer dan honderd vluchten zijn uit voorzorg geannuleerd en inwoners maken zich klaar voor verwachte evacuaties, meldt Reuters.

Ook de regio waar eerder deze maand enorme overstromingen en aardverschuivingen waren, zal waarschijnlijk geraakt worden door de orkaan. Daarbij kwamen meer dan tweehonderd mensen om het leven.

Extreem weer

Er wordt hard gewerkt om onder andere de rivierbedding te verstevigen met zandzakken, voor het geval de regen voor een nieuwe overstroming zorgt.

Japan heeft het de afgelopen periode zwaar gehad met extreme weersomstandigheden. Na de zware regenval en overstromingen, volgde intense hitte met temperaturen boven de 40 graden, waardoor zeker 80 mensen de dood vonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.