Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Meer dan 150 vrijwilligers zoeken naar vermiste Koen

Er wordt massaal gezocht naar de verdwenen 17-jarige Koen uit Soest, die sinds donderdagnacht wordt vermist in Italië. De jongen was een avondje stappen met vrienden en is niet teruggekomen op de camping aan het Gardameer.

Vrijwilligers

Een team van 150 tot 200 vrijwilligers staat de Italiaanse politie bij, samen kammen ze veld voor veld uit. Ook zoekhonden worden ingezet. Vanuit Nederland is een vrijwilliger van Dutch Rescue Dogs onderweg en ook een team met honden van Stichting Reddingshonden RHWW reist af om te helpen zoeken.

De familie van Koen laat in een reactie weten „meer dan blij" te zijn met de aandacht die er is voor de vermissing. „Het geeft aandacht voor de vermissing van Koen en daar gaat het om: om het terugvinden van Koen", aldus een woordvoerder namens de familie.

Meer dan 150 vrijwilligers zoeken naar vermiste Koen
Een flyer met daarop de vermiste Koen / ANP

Meisje

Zondag werd bekend dat een getuige Koen vrijdagochtend met een meisje dacht te hebben zien lopen. Het leek erop dat hij met het meisje langs het strand was gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido, waarschijnlijk zou hij daarna naar zijn eigen camping zijn gelopen. Helaas is ook gebleken dat het vermoedelijke meisje niet de juiste persoon was. Er wordt nog verder gezocht.

Een getuige meende dat ze Koen met een meisje had zien lopen toen ze vrijdagochtend vroeg van het werk terugkwam. Het meisje om wie het vermoedelijk ging, is inmiddels getraceerd, maar het bleek om een persoonsverwisseling te gaan. Er wordt nog verder gezocht.

Vermist

Koen van Keulen is sinds donderdagnacht vermist na een avond stappen. Hij is voor het laatst gezien in een shuttlebusje terug naar Eurocamping Pacengo na een avond uit in Lazis. Hij stapte één halte na zijn vrienden uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.