Metro
Metro Nieuws 15 jul 2018 / 17:19 uur

Maandag minder treinen rondom Hilversum door brand

Mocht je maandag naar Hilversum moeten, dan doe je er goed aan de informatie over het treinverkeer goed in de gaten te houden. Maandag rijden er namelijk minder en kortere treinen rondom het Noord-Hollandse treinstation. Dat komt door een brand die afgelopen zaterdag in een transformatorhuisje woedde.

Door de brand in het huisje staat er minder stroom op de bovenleiding. Grotere treinen kunnen daardoor minder stroom krijgen. Intercity’s en internationale treinen kunnen niet stoppen op het station, omdat het teveel stroom kost om weer op te starten.

Stroom afsluiten

Zaterdag rond half elf in de ochtend ontstond er een brand in het transformatorhuisje langs het spoor. Pas na drie uur kon de brandweer beginnen met blussen, omdat eerst de stroom van het huisje moest worden gehaald. ,,We zijn afhankelijk van andere partijen die de stroom voor ons uitschakelen”, vertelt Thomas Kors van de Brandweer Gooi en Vechtstreek tegen RTV NH. „[…]vaak gaat er enige tijd overheen omdat ze stukken moeten opgraven en afsluitingen moeten zoeken. Dus ja, dat duurt enige tijd.”

Kortere treinen

Op hun website laat ProRail weten dat het herstellen tot minimaal dinsdagochtend zal gaan duren. Ook zullen er kortere treinen rijden rondom het station. Het advies van ProRail is om vlak voor vertrek de reisplanner te checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Maandag minder treinen rondom Hilversum door brand
Sluiten