Kyrie Stuij
Kyrie Stuij Nieuws 19 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Karaoke op wielen en andere spellen voor in de auto

Yes, de zomervakantie is officieel begonnen! En daarmee ook de jaarlijkse autopolonaise op de Europese wegen. Want wie dit weekend door onze buurlanden trekt, kan rekenen op verkeersdrukte. Zo breekt vrijdag in Duitsland al de Zwarte Zaterdag aan.

Ga je de file trotseren? Bekijk dan de tips voor ouderwetse autospelletjes hieronder en pak vrijdag ook even de laatste papieren krant voor onze zomerstop mee. Daarin vind je Metro’s Zwarte Zaterdag Bingo, speciaal voor onderweg. Zo reist Metro alsnog vertrouwd met je mee!

‘Landen en steden met een …’

De klassieker. Bij urenlang wachten met hetzelfde uitzicht past niets zo goed als een spelletje waarvan je volledig in trance kunt raken. Bepaal gezamenlijk een letter en kijk hoeveel landen en steden beginnend met deze letter je kunt noemen. Krik je gelijk je topografie op.

Wat neem je mee in je koffer? En wie onthoudt het best wat er in zit? Foto: Colourbox

‘Ik ga op reis en ik neem mee’

In plaats van urenlang je Instagram afstruinen kun je met dit nostalgische spelletje ook je geheugen trainen. Elke speler stopt iets in de gezamenlijke ‘koffer’ door de zin ‘Ik ga op reis en ik neem mee’ aan te vullen. Bijvoorbeeld ‘tandenborstel’. De volgende persoon herhaalt de keuze van de vorige speler en voegt iets nieuws toe: ‘Ik ga op reis en ik neem mee een tandenborstel en een pyjama’. De speler die het rijtje in de verkeerde volgorde zegt of een product mist, is af.

‘Banaan!’

Spot als eerste een gele auto en roep ‘Banaan!’. Simpel, maar je moet er wel scherp voor zijn. Meligheid gegarandeerd.

Karaoke op wielen, altijd een goed idee. Foto: Colourbox

Karaoke op wielen

Even wat actie in de taxi? Verander je autorit in een avondje uit met de karaoke op wielen. Hoe? Zet je favoriete radiozender op. In het refrein van een bekend hitje zet de bijrijder het geluid zachter. Alle passagiers moeten zingend de tekst afmaken. Wie de tekst het beste kent, wint.

Als je moest kiezen…

Ken je ‘Dilemma op Dinsdag’ nog? Het spel op social media waarbij je moest kiezen tussen twee afschuwelijke situaties? Kan ook gewoon in de auto! ‘Elke dag een kledingstuk met een kriebellabel dragen? Of om het uur de hik hebben?’

Woordspelletjes

En als je dan nóg steeds in de file staat, zijn er nog altijd woordspelletjes. Bedenk een thema, zoals dieren. De eerste speler noemt bijvoorbeeld een kat en de volgende speler bedenkt met de laatste letter van dit woord een nieuw dier, in dit geval bijvoorbeeld een tijger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.