Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Iraans stel wilde aanslag plegen in Frankrijk

De Belgisch politie heeft zaterdag een Belgisch stel van Iraanse afkomst opgepakt, die van plan waren een aanslag te plegen in Frankrijk. De 38-jarige Amir S. en zijn 33-jarige vrouw Nasimeh N. wilden later die dag een bom af laten gaan op een conferentie van de Iraanse oppositiepartij MEK in het Franse Villepinte.

Meerdere arrestaties

Het stel is aangehouden op verdenking van ‘poging tot terroristische moord en het voorbereiden van een terroristisch misdrijf’. Ze werden zaterdagmiddag door speciale eenheden van de politie in hun auto aangehouden in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe. In hun auto werd ongeveer 500 gram van de springstof TATP en een ontstekingsmechanisme aangetroffen.

Tegelijkertijd werden in Frankrijk en Duitsland ook arrestaties gedaan. In Frankrijk werd een vermoedelijk medeplichtige, Merhad A. (54), opgepakt. In Duitsland werd een Iraanse diplomaat van de ambassade in Wenen, de 46-jarige Assadollah A., aangehouden. Hij zou contactpersoon zijn geweest.

Huiszoekingen

In de Belgische plaatsen Wilrijk, boom, Ukkel, Bergen en Leuze-en-Hainaut zijn huiszoekingen uitgevoerd. Het Iraanse koppel kwam volgens Belgische media uit Wilrijk, vlakbij Antwerpen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de vrouw inmiddels gedeeltelijk bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.