In het nieuws

Inbreker zit vast in escape room en belt politie

Inbreker zit vast in escape room en belt politie

De man wist niet meer uit de escape room te ontsnappen. Foto ter illustratie. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

12 JUL 2018

De eerste associatie die velen bij een escape room hebben, is waarschijnlijk 'ontsnappen'. Dat is immers de hele bedoeling van deze 'puzzelkamers'. Een niet al te slimme inbreker faalde hierin: wanhopig belde hij de politie, omdat hij zichzelf had opgesloten in een escape room.

Het gebeurde bij het Amerikaanse NW Escape Experience in Washington. De eigenaars Tamara Betrand en haar vriend Rob, werden om 5 uur 's morgens lokale tijd gebeld door de sheriff. Ze vermoedden uiteraard het ergste, maar bij aankomst bleek het incident vooral heel komisch. „Toen konden we alleen maar lachen", vertelt Tamara aan CBS News.

Foutje

De man stal toen hij in de escape room zat drie decorstukken van de escape room die weinig waard waren: een nepbiertje, een kapotte telefoon en een afstandsbediening. Daarna ging de inbreker even zitten in om van een burrito te genieten. Maar toen hij weer weg wilde gaan, realiseerde hij opeens dat hij een foutje had gemaakt.

„Wij denken dat hij vergeten was hoe hij binnen is gekomen", zegt Tamara. Omdat hij geen andere uitweg wist belde hij angstig met het Amerikaanse alarmnummer. De inbreker dacht nóg een slimme manoeuvre uit te halen door een verkeerd adres door te geven, maar de politie kon zien dat het belletje van de escape room kwam.

Achteringang

De inbreker wist uiteindelijk toch uit de escape room via de achteringang te ontsnappen. Maar werd niet veel later 'opgevangen' door een grote groep politieagenten. Hij is gearresteerd en moet zich voor de rechter verantwoorden.

De eigenaars zijn er relatief goed vanaf gekomen: er is weinig schade, de werknemers zijn niet in gevaar geweest en binnen een paar uur kon de zaak weer open. Toch is het koppel wel geschrokken: „Het is een best zenuwslopend om op de beveiligingsbanden te horen hoe de kluisjes de grond raken en hoe hij zichzelf toegang verschaft in ons pand." De twee hebben een alarmsysteem geïnstalleerd om inbraken voortaan te voorkomen.


Views

3k+

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Ze was een minuut te laat. Foto: Printscreen YouTube / Omroep Gelderland

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ze was een minuut te laat, Ingrid van Ballegooij uit Haren. En ja, omdat regels nu eenmaal regels zijn, mag ze morgen niet opnieuw verschijnen aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse.

'Ik wil niet stoppen'

Van Ballegooij werd gediskwalificeerd. „Als ik dit had geweten, was ik vanmorgen al niet meer gestart", zegt ze al huilend vlak na de finish tegen Omroep GelderlandZe werd het laatste stukje gedragen door omstanders, maar eenmaal bij de finish - om 17.01 - bleek dat helaas voor niets te zijn geweest. „Vanochtend dacht ik bij m'n eigen: Ik wil niet stoppen, ik ga door. Nu mag ik morgen alsnog niet starten. Dat is gewoon balen."


Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 09:14

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

500+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 3

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

2 UUR

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

300+

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

De strooiwagens rijden in de Geldermalsen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Het is een gek gezicht, maar in de Gelderse gemeente Geldermalsen zijn voor even de strooiwagens uit de schuur gehaald.

Gesmolten asfalt

Door de aanhoudende droogte en hitte dreigt er namelijk schade te ontstaan aan het asfalt. Gesmolten asfalt blijft kleven aan autobanden en laat overal sporen na. En daarom wordt er gestrooid met zout, want dat helpt daar tegen. Het strooien heeft dus niets te maken met eventuele gladheid.


Views

1k+