Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 10 jul 2018 / 17:21 uur

HU aansprakelijk gesteld voor studievertraging

Goed nieuws voor leerlingen van de bacheloropleiding Medische Hulpverlening (BMH) van de Hogeschool Utrecht (HU). Zij zijn namelijk in het gelijk gesteld door de rechter. Dat betekent dat de HU verantwoordelijk is voor de studievertraging van de studenten. Dit bepaalde het gerechtshof in Arnhem dinsdag in hoger beroep.

BIG-registratie

De studenten, die vertegenwoordigd worden door het Landelijk Studenten Rechtsbureau, spanden de zaak aan omdat de school voor hen te laat een BIG-registratie aanvroeg, een vereiste om in de zorg te kunnen werken. Zonder BIG-registratie konden ze niet op stage, wat een verplicht onderdeel is bij het afstuderen.

In het vonnis is meegewogen dat de school de studenten, die opgeleid worden tot ambulancemedewerkers, anesthesiemedewerkers en medewerkers op de spoedeisende hulp, niet tijdig heeft geïnformeerd. De rechter vindt dat ook een student die geen studievertraging had opgelopen, maar geen baan kon vinden door het ontbreken van een BIG-registratie, is benadeeld.

Studievertraging

Een woordvoerder van de HU laat weten dat de school kennis genomen heeft van de uitspraak en zich gaat beraden op eventuele vervolgstappen.

In juli werd de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in een tussenvonnis eveneens verantwoordelijk gesteld voor de studievertraging van een student die een soortgelijke studie volgde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HU aansprakelijk gesteld voor studievertraging
Sluiten