Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jul 2018 / 04:53 uur

Honderden wandelaars vast op Indonesische vulkaan

Honderden wandelaars zitten een dag na de aardbeving op het Indonesische eiland Lombok nog vast op de vulkaan Rinjani. Ze raakten daar ingesloten nadat de krachtige beving met een kracht van 6.4 zondagochtend vroeg enkele looproutes onbegaanbaar heeft gemaakt.

Volgens de autoriteiten wordt er met man en macht gewerkt om iedereen zo snel mogelijk van de berg te krijgen. Naar schatting 850 zogenoemde hikers waren op het moment van de beving op de vulkaan. Inmiddels zijn er zo’n 250 mensen geëvacueerd. Het grote merendeel van de wandelaars, ongeveer 600 mensen, zijn buitenlandse toeristen. Het is niet bekend of er Nederlanders zijn gestrand.

Veertien doden

Het dodental door de aardbeving op het Indonesische eiland is opgelopen naar veertien. Ook raakten ruim 160 mensen gewond. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op dit moment geen aanwijzingen dat er Nederlandse slachtoffers zijn gevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Honderden wandelaars vast op Indonesische vulkaan
Sluiten