Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Hoe omgaan met de hitte: ‘de airco is mijn redding’

De eerste hittegolf in drie jaar tijd is een feit. Het kwik stijgt vandaag tot 36, misschien zelfs 37 graden. Het is dus heet, heel heet. Metro was benieuwd naar hoe haar lezers deze broeierige dagen doorkomen en vroeg ze om tips.

Zo gaat men op een warme dag als vandaag graag extra lang boodschappen doen, winkelen, naar de bioscoop of zelfs naar de Ikea, om maar zolang mogelijk te kunnen genieten van een verkoelende airco. „Alles voor de airco” vertelt Helena Smit. „Ik ben nog nooit zo vaak in een museum te vinden geweest en tussendoor ga ik naar de supermarkt.”

Hittegolf Nederland nu officieel. / ANP

Marianne de Winter en haar kleinzoon zoeken graag verkoeling in de Ikea. „Even rondlopen, eten, weer wat lopen en dan als afsluiter een milkshake. Dinsdag zijn we geweest en vandaag gaan we weer.”

Eerder beginnen met werken

Er moet natuurlijk ook gewoon gewerkt worden, en laat vandaag nou net een dag zijn dat, dat eens niet erg is. Lissa Agema vertelt: „manlief is ondanks zijn vrije dag naar zijn werk gevlucht, naar de airco.”

Een veelgehoorde tip is om eerder te beginnen met werken. Zo zegt Angélique Monballieu: „Ik begin ’s morgens eerder met werken, op die manier kan ik mijn rust pakken tijdens het warmste moment van de dag.” Emma de Kramer raadt aan het ritme van de Italianen aan te houden. „Ga laat naar bed, er vroeg weer uit, en doe tussen 13.00 uur en 17.00 uur nog een dutje.”

Nick Enghardt vertelt dat hij al twee nachten in de achtertuin slaapt. „Echt perfect! Gelukkig wel onder een overkapping want gisterochtend werd ik wakker van een regenbuitje, een betere wekker kon ik me dan ook niet wensen.”

De airco is mijn redding

„Ik overweeg serieus om op kantoor te overnachten. De airco daar is echt mijn redding nu. Ik ben nog nooit zo blij geweest om mijn eigen kantoortje te hebben als zzp’er” vertelt Saskia de Laat.

Toeristen op het Museumplein in het centrum van Amsterdam. / ANP

Andere tips om het vandaag langer uit te houden zijn een bak met ijswater bij de ventilator, of een ijskoud voetenbadje. Verder is het natuurlijk belangrijk om goed en veel te drinken en je niet al te veel in te spannen. Succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.