Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 20 jul 2018 / 11:29 uur

Hittegolf op komst: ‘Grootste droogte van deze eeuw’

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen

En dat blijft nog wel een tijdje zo, want Nederland krijgt te maken met een hittegolf die maar liefst 15 dagen duurt. We spreken van een hittegolf als de temperatuur vijf dagen achter elkaar hoger is dan 25 graden, waarvan minstens drie dagen meer dan 30 graden. Nu krijgen we dus te maken met een hittegolf van 15 dagen, of zoals Verhoef het verwoordt: „Vanaf dinsdag wordt heel Nederland ondergedompeld in tropische temperaturen die tot in augustus aanhouden."

Voor boeren is de weersvoorspelling overigens minder goed nieuws. Zij kampen al tijden met droogte en dat zal voorlopig niet veranderen, vertelt Verhoef. „,Hier en daar valt plaatselijk wat motregen, maar dat is geen regen van betekenis. We hebben te maken met de grootste droogte van deze eeuw. Het wordt dit jaar zelfs droger dan in het recordjaar 1976."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hittegolf op komst: ‘Grootste droogte van deze eeuw’
Sluiten