In het nieuws

Het wordt weer flink heet de komende dagen

Het wordt weer flink heet de komende dagen

Dit weekend wordt het warm en zonnig. Foto: ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

11 JUL 2018

Het zomerse weer houdt voorlopig nog wel even aan. Tot in ieder geval het einde van volgende week kunnen we hoge temperaturen en veel zon verwachten. In de rest van deze week zijn er nog wel wat stapelwolken, maar in het weekend is er weer volop zon. Temperaturen tot wel dertig graden worden verwacht.

Neerslagtekort

De komende week is het goed vertoeven in Nederland met veel zon en hoge temperaturen. Pas aan het einde van volgende week is er weer kans op een bui, en die kan dan ook fiks zijn. Echt wisselvallig wordt het niet. Deze weersverwachtig is goed nieuws voor de zonaanbidders, maar slecht nieuws voor de natuur. Er valt namelijk te weinig neerslag en daarmee wordt het neerslagtekort alleen maar groter. De droogte is voor gewassen van boeren en dieren in de natuur een groot probleem. In de Veluwe wordt daarom sinds kort het water in de poelen bijgevuld door boeren uit de omgeving zodat de dieren die er leven kunnen drinken.

Hittegolf

De afgelopen dagen waren dan wel bewolkt en er viel her en der wat regen, het is lang niet genoeg om de droogteperiode op te vangen. Tot dusver is onze zomer namelijk al behoorlijk warm en droog. Toch wordt er nog niet gesproken van een hittegolf, zoals je wellicht zou verwachten met zo veel warme en droge dagen. In Nederland spreken we officieel van een hittegolf als het bij het KNMI in De Bilt tenminste vijf dagen lang elke dag 25 graden of warmer is. Daarnaast moet het in die vijf dagen op zeker drie dagen 30 graden zijn. We spreken dan van tropische dagen, en die hebben we opvallend genoeg nog niet vaak gemeten dit jaar.

Er worden tot het einde van deze maand nog hoge temperaturen voorspeld. Pas begin augustus lijkt wat koeler weer onze kant op te komen. Dat betekent dat we nog een warme maand voor de boeg hebben. Ook in het buitenland is het weer bijzonder goed, en dat is natuurlijk wel erg lekker voor je welverdiende vakantie.

Voor nu

Vandaag kan er in het oosten nog een bui vallen maar de temperatuur is met zo’n 23 graden erg aangenaam. Morgen wordt het weer warmer, zo’n 25 tot 28 graden, en blijft het in het grootste deel van het land droog.


Views

3k+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:30

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

400+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

2 UUR

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

300+