Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jul 2018 / 04:35 uur

‘Halsema wil meer agenten op straat in Amsterdam’

Als het aan Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam ligt, lopen er snel extra agenten en handhavers in het overvolle uitgaanscentrum van de hoofdstad. Ze gaat een ‘ultieme poging’ doen om minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de Tweede Kamer te overtuigen om over de brug te komen met meer agenten.

Dat schrijft De Telegraaf maandag. Halsema zegt dit nadat zij in de nacht van vrijdag op zaterdag samen met de krant een rondleiding kreeg over De Wallen en op uitgaanspleinen in Amsterdam. De kersverse burgemeester gaat snel met de minister om tafel zitten nu ze met eigen ogen heeft gezien wat er speelt in de binnenstad.

Geen complete wetteloosheid

Volgens Halsema is er geen sprake van ’complete wetteloosheid’ in het gebied zoals de ombudsman van Amsterdam zaterdag stelde. „Maar het is waar dat er veel te weinig handhavers en agenten zijn”, zegt ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Halsema wil meer agenten op straat in Amsterdam’
Sluiten