Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 jul 2018

‘Haagse steker’ Malek F. verschijnt voor rechter

De 32-jarige Malek F. die op 5 mei drie mensen neerstak in Den Haag, verschijnt maandag in de rechtbank op Schiphol. Hij wordt verdacht van onder andere drie pogingen tot moord.

Terroristisch motief

F. is afkomstig uit Syrië en stond al voor het incident bekend als een verward persoon. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van drie pogingen tot moord dan wel doodslag, al dan niet met terroristisch oogmerk, en bedreiging met zware mishandeling. Toen de politie F. had neergeschoten na de steekpartij, riep hij „Allahu akbar".

Twee maanden voor het incident kreeg de politie al een anonieme melding binnen dat F. terroristische plannen zou hebben. Hij had een post op Facebook geplaatst waarin hij schreef dat ongelovigen moeten lijden. Zijn advocaat spreekt tegen dat hij een terroristisch motief had.

F. heeft een aantal weken in ggz-kliniek Parnassia verbleven. Zijn familie overweegt aangifte te doen tegen de kliniek, omdat de kliniek niet adequaat zou zijn omgesprongen met waarschuwingen dat F. gevaarlijk is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Haagse steker’ Malek F. verschijnt voor rechter
Sluiten