D. van Aken
D. van Aken Nieuws 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Grote brand De Hoge Veluwe richt flinke schade aan

In het nationaal park De Hoge Veluwe heeft dinsdag een gigantische bosbrand gewoed. In totaal is er 4 hectare natuurgebied verwoest.

Recreanten

De brandweer had het vuur na een uur onder controle. Recreanten die in het gebied waren zijn volgens de brandweer op eigen gelegenheid vertrokken toen ze rookwolken zagen en een brandlucht roken.

Natuurbrand in nationaal park Hoge Veluwe

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De brandweer blijft dinsdagmiddag nog geruime tijd nablussen in het kurkdroge heidegebied. De Harderwijkerweg (N310) tussen Schaarsbergen en Otterlo blijft voorlopig afgesloten.

Onrust op campings

Oud Reemst ligt deels binnen de hekken van De Hoge Veluwe in een uithoek van het park. Het deel van de buurtschap dat buiten de hekken valt is in beheer bij Natuurmonumenten. Het is een populair fietsgebied.

De brandweer krijgt dinsdagmiddag veel telefoontjes van ongeruste beheerders van campings en bungalowparken in de omgeving van De Hoge Veluwe. Zij hoeven zich echter volgens een zegsman van de brandweer geen zorgen te maken, want er is nauwelijks wind en die staat ook nog eens richting het park. Bos en heide in het park in de omgeving van het afgebrande gedeelte worden nat gehouden.

De brandweer is met acht bosbrandvoertuigen, extra waterwagens en ander materieel bij de brand. Rookwolken zijn tot bij Arnhem en op de snelweg A12 te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.