Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Extreem veel bosbranden deze maand

Het aantal bosbranden in Nederland is deze maand explosief gestegen. Waar er vorig jaar tussen 1 en 25 juli zo’n 190 branden waren, waren er nu in diezelfde periode meer dan 1140 meldingen. Dat blijkt uit cijfers van Alarmeringen.nl.

Hoge temperaturen

In 2018 zijn er zelfs al bijna 2000 natuurbranden geweest. Daarmee staat de teller nu al hoger dan in heel 2017, toen waren er in totaal 1645 meldingen. De meeste meldingen komen uit Oldebroek, daar waren het er vijftig.

De droogte van de afgelopen weken heeft natuurlijk alles te maken met de stijging in het aantal bosbranden. Door de hoge temperaturen en het gebrek aan regen is de natuur kurkdroog. Donderdag waren er nog branden in onder andere de duinen op Schiermonnikoog, een afvalberg in Varsseveld en een bos in Maarheeze.

Warmer dan donderdag

Vrijdag wordt het met een gemiddelde temperatuur van 35 graden nog iets warmer dan woensdag. Vanavond neemt de kans op onweersbuien toe en zaterdag zal het veel gaan regenen. Heel veel kouder wordt het echter niet, het blijft zo’n 25 graden. De aankomende week blijft het warm, maar de tropische temperaturen blijven achterwege. Het wordt de hele week tussen de 20 en 28 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.