Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 jul 2018 / 12:09 uur

Europol rolt Europese drugsbende op

Europol heeft de afgelopen maanden een grote drugsbende opgerold. De bende opereerde onder meer vanuit Nederland en heeft naar schatting 1,5 ton aan cocaïne en amfetamine verscheept.

Half miljoen euro

De cocaïne en amfetamine waren afkomstig uit Nederland en werden naar Duitsland gebracht. Van daaruit gingen de drugs naar landen als Denemarken, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk en Italië, verstopt in speciale compartimenten in huurauto’s.

In Denemarken, Zweden en Duitsland zijn zeven mensen aangehouden en er liggen nog zes arrestatiebevelen. Bij achttien huiszoekingen in Nederland en Duitsland, waarbij tweehonderd agenten betrokken waren, zijn onder meer zes dure auto’s, een motor, 110.000 euro in cash en twee horloges van elk een half miljoen euro in beslag genomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Europol rolt Europese drugsbende op
Sluiten