Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 jul 2018

Engelsen waarschuwen voor terroristische aanslagen

Engelse veiligheidsdiensten waarschuwen voor terroristische aanslagen. Er zouden terroristen gerekruteerd worden om aanslagen te plegen in populaire vakantieoorden.

De witte weduwe

Het gaat om de terroriste Samantha Lewthwaite, zij zou volgens de Daily Mail op zoek zijn naar vrouwen die willen toeslaan in Spanje, de Canarische eilanden, Cyprus, Turkije en Griekenland. Volgens de krant blijkt dit uit onderschepte berichten van de ‘witte weduwe’, de bijnaam van Lewthwaite.

Lewthwaite zou volgens de veiligheidsdiensten ongeveer 30 vrouwelijke terroristen gerekruteerd hebben. Haar voorkeur gaat uit naar blanke vrouwen, omdat zij minder de aandacht trekken van de politie.

Op de vlucht

In 2002 trouwde Lewthwaite met Jermaine Lindsay. Hij was verantwoordelijk voor de aanslagen in Londen op 7 juli 2005, waarbij 26 mensen om het leven kwamen.

Sindsdien is Lewthwaite op de vlucht. In Kenia sloot ze zich aan bij de jihadistische groepering Al-Shabaab. En het lijkt erop dat zij de leiding had over de aanslagen van Al Shabaab in Oost-Afrika.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Engelsen waarschuwen voor terroristische aanslagen
Sluiten