Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 11 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Eerste beelden van reddingsactie Thaise jongens

De Thaise regering heeft woensdag beelden vrij gegeven van de twaalf jongens die bevrijd zijn uit de grot waar ze sinds 23 juni vastzaten. De voetballers en coach herstellen in het ziekenhuis en maken het naar omstandigheden goed.

Mentaal en fysiek een klap

Het ziekenhuis waar de jonge Thaise voetballers verblijven heeft voor het eerst beelden van het team vrijgegeven. Ook de Thaise Navy Seals kwamen met de beelden van de reddingsoperatie naar buiten. De jongens hebben ruim twee weken vast gezeten en geen daglicht gezien. Ze hebben zowel mentaal al fysiek een klap opgelopen en moeten daar de komende tijd van herstellen.

Normaal eten

De vier jongens die als eersten uit de grot werden gehaald, variëren in de leeftijd van 14-16 jaar. De tweede groep betreft jongens tussen de 12 en 14 jaar, zo heeft het Thaise ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt. De tweede groep geredde jongens bleek flink onderkoeld, maar maakt het nu weer goed. Inmiddels lopen de jongens rond hun bed en kunnen ze weer normaal eten.

Quarantaine

De jongens moeten in ieder geval nog een week in het ziekenhuis blijven. Dan zal een arts beslissen of ze naar huis kunnen. Ook worden de jongens in quarantaine gehouden, vanwege het gevaar op infecties. Mochten ze zelf iets opgelopen zijn, dan kan dat besmettelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.