Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jul 2018 / 03:59 uur

Drukste dag van het jaar voor vliegveld Schiphol

Het is natuurlijk al de hele zomer druk op vliegveld Schiphol, maar maandag wordt daar nog eens een extra schepje bovenop gedaan. Dan is het de drukste dag van het jaar op Schiphol, met naar verwachting 233.000 passagiers die via de Amsterdamse luchthaven reizen. Volgens een woordvoerder vertrekken er 80.000, stappen er 78.000 over en komen 75.000 mensen aan.

In totaal ziet de luchthaven deze zomer 12,7 miljoen reizigers. Dat is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld verwerkt de luchthaven in de zomerperiode, tussen 7 juli en 2 september, zo’n 220.000 passagiers per dag.

Meer personeel

Schiphol heeft bijvoorbeeld 20 procent meer personeel aan het werk en speciale teams zorgen ervoor dat de passagiersstromen ordentelijk verlopen in deze tijd van topdrukte. Desondanks moeten passagiers rekening houden met langere wachttijden. De luchthaven adviseert reizigers op tijd te komen en zo weinig mogelijk handbagage mee te nemen voor een snellere veiligheidscontrole.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drukste dag van het jaar voor vliegveld Schiphol
Sluiten