Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 jul 2018 / 18:55 uur

Drie Nederlanders doodgeschoten in New York

Update: drie Nederlanders dood

Bij de schietpartij maandagavond in een appartement in New York blijken drie Nederlanders dood te zijn geschoten. Het derde slachtoffer is een 38-jarige Nederlandse vrouw, bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Twee Nederlanders

Een 47-jarige Nederlandse vrouw en haar zesjarige zoontje zijn maandagavond omgekomen bij een schietpartij in een appartement in New York. In totaal kwamen vier mensen om bij de schietpartij.

De andere slachtoffers zouden een man en vrouw zijn geweest, schrijven verschillende Amerikaanse media. De politie doet nog onderzoek, maar vermoedt dat de dader zelfmoord heeft gepleegd nadat hij de anderen van het leven had beroofd.

Doorgesneden keel

Omstreeks 21:00 uur kreeg de politie een noodoproep. Achter in de tuin van een appartement in Queens zou een man zijn gevonden met een schotwond en een doorgesneden keel. Even later troffen de agenten ook de twee doodgeschoten vrouwen, waaronder de Nederlanders moeder, en het doodgeschoten kindje in het appartement aan. Ook lag er een pistool.

De politie zoekt op dit moment uit wat het motief van de dader was en of de dader en slachtoffers familie van elkaar zijn.

‘Verschrikkelijke situatie’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de berichtgeving over de Nederlandse vrouw en haar zoontje bevestigd en spreekt van een „verschrikkelijke situatie”. Het ministerie heeft de familie van de Nederlandse slachtoffers op de hoogte gebracht. De nabestaanden krijgen consulaire bijstand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie Nederlanders doodgeschoten in New York
Sluiten