In het nieuws

Dood van parachutiste (19) was noodlottig ongeval

Foto: Ronny te Wechel

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

11 JUL 2018

Voor de fatale parachutesprong in Teuge waarbij Fabiënne Lam (19) begin juni om het leven kwam, wordt niemand verantwoordelijk gesteld. De luchtvaartpolitie heeft het onderzoek afgerond en spreekt over een noodlottig ongeval waarbij niemand iets te verwijten valt.

In dat onderzoek werd door de politie onder andere gekeken naar de uitrusting van het slachtoffer. De parachute en andere benodigdheden die Lam gebruikte, vertoonden volgens woordvoerder Ed Kraszewski van de Landelijke Politie en Luchtvaartpolitie geen gebreken. ,,De uitrusting was goed in orde.” Uit gesprekken met de getuigen bleek dat er geen andere mensen bij het fatale ongeluk betrokken waren. ,,Daarmee is ons onderzoek afgerond. Er is geen strafbaar feit gepleegd en er wordt niemand vervolgd.”

Buiten het zichtveld

De vrouw uit Hilversum kwam hard terecht bij de landing. Ze werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht en daar overleed ze. Wat er precies is misgegaan, is volgens de politie ,,niet vast te stellen''. Die erkent dat er iets mis is gegaan bij landing van Lam. ,,Maar waarom? Dat weten we niet precies. Ik weet ook niet of je daar nog achter kunt komen”, aldus Kraszewski. Dat wordt ook extra moeilijk omdat de jonge vrouw buiten het zichtveld van het paracentrum in Teuge terecht is gekomen en er geen mede-springers waren die haar hebben gezien. De familie is op de hoogte gesteld van de uitkomsten van het onderzoek.

Hersenbeschadiging

Lam kwam in een weiland naast camping de Weeltenkamp terecht, enkele honderden meters van de landingsbaan vandaan. Ze hield hersenbeschadiging over aan haar mislukte landing. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en nam het slachtoffer mee naar het ziekenhuis in Zwolle, waar zij aan haar verwondingen overleed. De vrouw was drie jaar lid van de parachuteclub uit haar woonplaats.


Views

3k+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


Views

600+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 3

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+

Likeability of 3

Vriendin van boer Olke uit BZV overleden

Foto van 'Constance van Amstel'

6 FEB 2018

Karen, de vriendin van de Texaanse boer Olke Jongsma uit het laatste seizoen van Boer Zoekt Vrouw Internationaal, is overleden. Dat heeft de redactie van het tv-programma dinsdag laten weten. Karen is gestorven aan de gevolgen van borstkanker.

Karen en Olke leerden elkaar kennen vlak na de opnames van Boer Zoekt Vrouw Internationaal waarin het de grote melkveehouder niet gelukt was om een vrouw te vinden. De Nederlandse Sandra bleek na een ingewikkeld traject niet de ware. Tijdens de terugblikaflevering destijds werd duidelijk dat Olke de liefde toch had gevonden bij Karen, een dame die nota bene bij hem in de buurt woonde.

Boer Olke en zijn logees (v.l.n.r.) Harriet, Alberdien, Sandra. /KRO-NCRV


sad
user_cdf319e50003f0ba99427b0a60d80e4461264ff9_avatar

Views

3k+