Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 23 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Deel scheepsverkeer Amsterdam gestremd door droogte

De droogte eist steeds vaker zijn tol. Als gevolg van de hitte is een deel van het waternet in Amsterdam niet meer bereikbaar voor scheepvaart. Vanaf dinsdag kan de grote scheepvaart geen gebruik meer maken van de zogenoemde Oostroute door onze hoofdstad. Als gevolg van de langdurige en extreme warmte is het metaal van de bruggen zodanig uitgezet dat die ‘op slot zitten’, aldus een woordvoerster van de gemeente Amsterdam. De bruggen kunnen dus niet meer open. Het koelen van de bruggen met water uit de gracht helpt niet meer.

Bruggen dicht

Dit betekent dat een twaalftal bruggen dicht blijft. Het gaat om de Berlagebrug, Hogesluis, Torontobrug, Nieuwe Amstelbrug, Magere brug, Walter Süskindbrug, Vas Diazbrug, Hortusbrug, Scharrebiersluisbrug, Kortjeswantsbrug, Langedoksbrug en de Oosterdoksbrug.

De scheepvaart wordt door Waternet geïnformeerd over de sluiting en de omleiding. Schepen kunnen nog wel door de stad van en naar het IJ varen via de alternatieve Westroute. Maar volgens de woordvoerster worden ook de bruggen aan de westzijde van de stad nauwlettend in de gaten gehouden. Dinsdagochtend wordt bekeken of deze route kan openblijven voor scheepvaart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deel scheepsverkeer Amsterdam gestremd door droogte
Sluiten