Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 27 jul 2018 / 20:05 uur

Bedonderde Arcen de boel om de warmste plek te zijn?

Het blijft toch een soort van wedstrijdje met het soort extreme temperaturen van de afgelopen twee dagen; wat is de warmste plek van Nederland? Dit wordt gemeten door tientallen KNMI-meetstations verspreid over het hele land. De jacht was geopend op het stokoude record van Warnsveld met 38,7 graden.

Toch leken de Limburgers de meting te beïnvloeden, zo ontdekte een verslaggever Sam Hagens van Hart van Nederland. Een tactisch geparkeerde vrachtwagen moest de temperatuur nét iets omhoog stuwen.

Warmste plek

Donderdag werd er in het Limburgse meetstation ook al de hoogste temperatuur van Nederland waargenomen. Toen gaf het kwik 38,2 graden aan. En ook vrijdag was het hier zinderend warm; het meestation kwam uit op 38,1. Iets lager dan donderdag, maar natuurlijk nog steeds erg warm. Sterker nog: samen met Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen was Arcen wederom de heetste plek van het land.

De lokale weerman kan de actie niet waarderen. Hij meent dat Arcen ook zonder de aanwezigheid van een vrachtwagen de hoogste temperatuur van het land had. Hij betitelt de daad van zijn plaatsgenoten als een ‘misplaatste grap’ en vindt het een domme actie.

Ondanks het feit dat het extreem warm was, is er geen landelijk record verbroken. Om alsnog een temperatuurrecord te vestigen, moeten de inwoners van Arcen vanaf morgen met grover geschut komen dan een vrachtwagen. De extreme hitte verlaat het land en het wordt naar verwachting ‘maar’ tussen de 23 en 27 graden op zaterdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedonderde Arcen de boel om de warmste plek te zijn?
Sluiten