Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Aantal pleeggezinnen neemt toe

De instroom van pleegouders is na jaren weer hoger dan de uitstroom. Vorig jaar meldden zich 2647 gezinnen aan als pleeggezin, dat is zeven procent meer dan in 2016. Bovendien hebben aanzienlijk meer mensen informatie over pleegzorg opgevraagd.

Dat blijkt uit cijfers van Jeugdzorg Nederland. De organisatie stelt dat de effectiviteit van haar campagne om meer pleeggezinnen te werven is toegenomen. Het afgelopen jaar hebben ruim 16.000 pleeggezinnen zich ingezet om kinderen op te vangen.

Meer kinderen op zoek

Maar niet het alleen het aantal pleeggezinnen is toegenomen, ook het aantal kinderen dat opgevangen moest worden werd meer. In 2017 hebben ruim 23 duizend jeugdigen voor korte of langere tijd bij pleegouders gewoond. Dat is een toename van ruim 700 kinderen in vergelijking met 2016.

„Iedereen wil kinderen zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet lukt, dan het liefst bij pleegouders. Daarvoor zijn pleegouders hard nodig. Daarom zijn we blij met zoveel nieuwe gezinnen”, aldus bestuurslid Annet van Zon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.