Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Aantal Facebook gebruikers daalt door EU-privacywet

Europees gezien loopt het aantal dagelijkse gebruikers van Facebook terug. Dat wijt Facebook aan de nieuwe privacywet in de Europese Unie, zegt financieel Topman David Wehner.

In Europa verloor Facebook ongeveer een miljoen maandelijks actieve gebruikers en het aantal dagelijkse gebruikers nam nog meer af. ,,We hadden wel een daling verwacht", zei Wehner. ,,En ik zou zeggen dat het effect echt alleen te wijten is aan de impact van de privacywet in de EU." Toch zag het bedrijf na de publicatie van de resultaten een vijfde van zijn beurswaarde verdampen.

Cambridge schandaal

Het tweede kwartaal was ook de eerste periode waarin Facebook geconfronteerd werd met de effecten van het schandaal rond Cambridge Analytica. Daarbij kwam de persoonlijke informatie van 87 miljoen gebruikers in handen van het politiek adviesbureau dat meewerkte aan de presidentiële campagne van Donald Trump. Toch denkt Wehner dat het schandaal geen invloed heeft gehad op het aantal gebruikers.

Europarlementariërs stelden juist dat het schandaal een drijfveer was die meer voor de hand ligt dan de invoer van de privacywet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.