Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

63 dealers uit 13 landen opgepakt op Tomorrowland

De politie heeft tijdens de twee weekenden van Tomorrowland maar liefst 63 drugdealers opgepakt. Dat blijkt uit het overzicht dat de politie vandaag over het festival heeft gedeeld. De politie verrichtte in totaal 193 aanhoudingen. In 95 procent van de gevallen ging het om mensen die zonder ticket het festival wilden betreden, openbaar dronkenschap of personen die de openbare orde verstoorden.

Rechtbank

De politie kon 63 drugdealers op heterdaad betrappen. Zij kwamen uit alle hoeken van de wereld: hun nationaliteiten zijn Brits, Nederlands, Italiaans, Deens, Canadees, Belgisch, Roemeens, Australisch, Israëlisch, Duits, Noors, Zwitsers en Braziliaans. Twee van de dealers werden al voor de onderzoeksrechter geleid, de 61 anderen werden onmiddellijk van het terrein verwijderd. Zij kregen allemaal een dagvaarding en zullen ook voor de rechtbank moeten verschijnen.

Beste dancefestival ter wereld

Tomorrowland vond de afgelopen twee weekenden plaats in het Belgische Boom. Het is een grootschalig Belgisch outdoor dance-evenement, en wordt gezien als het ‘beste’ dancefestival ter wereld. Elk jaar trekt het event tienduizenden bezoekers.

Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.