Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 jul 2018 / 21:04 uur

50 doden en 50 vermisten door noodweer Japan

Extreem noodweer in het zuidwesten van Japan heeft aan reeds vijftig mensen het leven gekost. Ook worden er vijftig mensen vermist.

Sinds donderdag stortregent het in het Aziatische land en volgens de weersverwachtingen houdt de regen nog aan. Zeker 1,6 miljoen mensen moesten worden geëvacueerd uit vrees voor overstromingen en aardverschuivingen. De rampenbestrijdingsdienst heeft nog eens 3,1 miljoen mensen geadviseerd om het gebied te verlaten.

Waakzaam

De meteorologische dienst van Japan sprak van historische regenval. Ook waarschuwde de dienst vier prefecturen op Honshu, het hoofdeiland van Japan, voor het gevaarlijke weer en drong aan waakzaam te zijn voor aardverschuivingen, stijgend rivierwater en harde wind. De dienst verwacht zondag nog meer regen.

Rond de 48.000 hulpverleners zijn ingezet om te helpen zoeken naar vermisten. Zeker vijfhonderd huizen zijn beschadigd door de zware regens en ongeveer veertig mensen zijn gewond geraakt. In Motoyama, een stad op het eiland Shikoku, viel 583 millimeter regen in 24 uur.

Reageer op artikel:
50 doden en 50 vermisten door noodweer Japan
Sluiten