In het nieuws

30 juli wordt drukste dag van het jaar op Schiphol

30 juli wordt drukste dag van het jaar op Schiphol

Populaire bestemming dit jaar is de VS, waar wekelijks bijna 75.000 mensen naartoe reizen. ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

5 JUL 2018

Ga jij deze zomer lekker ver weg op vakantie? Lekker met het vliegtuig naar een zonnige bestemming? Dan hopen we voor jou dat je niet moet vliegen op 30 juli vanaf Schiphol. Die maandag wordt waarschijnlijk de drukste dag van het jaar op de luchthaven.

Meer passagiers

In totaal vliegen deze zomer (7 juli t/m 2 september) zo'n 12,7 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol en dat is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van de zomervakantie 2017.

Gemiddeld komen er vanaf zaterdag, als de vakantie in het zuiden van het land begint, dagelijks zo'n 220.000 mensen op Schiphol. Maandag 30 juli is dus de drukste dag van het jaar met naar verwachting 233.000 passagiers.

Extra personeel

Schiphol treft zoals gebruikelijk extra maatregelen om de drukte in goede banen ter leiden. Zo is er onder meer 20 procent meer personeel aan het werk en zorgen speciale teams ervoor dat de passagiersstromen ordentelijk verlopen.

Desondanks moeten passagiers rekening houden met langere wachttijden. Schiphol raadt mensen aan op tijd te komen en de adviestijd van hun luchtvaartmaatschappij te volgen. Ook raadt de luchthaven reizigers aan zo weinig mogelijk handbagage mee te nemen, zodat de veiligheidscontrole sneller gaat.

Amerika

Populaire bestemming dit jaar is de Verenigde Staten, waar wekelijks bijna 75.000 mensen naartoe reizen. Dat is ruim 10 procent meer dan vorige zomer. Binnen Europa is het Verenigd Koninkrijk een geliefde bestemming, maar ook de gebruikelijke zomerse trekpleisters als Spanje, Italië en Griekenland.


Views

7k+

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Ze was een minuut te laat. Foto: Printscreen YouTube / Omroep Gelderland

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ze was een minuut te laat, Ingrid van Ballegooij uit Haren. En ja, omdat regels nu eenmaal regels zijn, mag ze morgen niet opnieuw verschijnen aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse.

'Ik wil niet stoppen'

Van Ballegooij werd gediskwalificeerd. „Als ik dit had geweten, was ik vanmorgen al niet meer gestart", zegt ze al huilend vlak na de finish tegen Omroep GelderlandZe werd het laatste stukje gedragen door omstanders, maar eenmaal bij de finish - om 17.01 - bleek dat helaas voor niets te zijn geweest. „Vanochtend dacht ik bij m'n eigen: Ik wil niet stoppen, ik ga door. Nu mag ik morgen alsnog niet starten. Dat is gewoon balen."


Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 09:14

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

500+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 3

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

2 UUR

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

300+

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

De strooiwagens rijden in de Geldermalsen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Het is een gek gezicht, maar in de Gelderse gemeente Geldermalsen zijn voor even de strooiwagens uit de schuur gehaald.

Gesmolten asfalt

Door de aanhoudende droogte en hitte dreigt er namelijk schade te ontstaan aan het asfalt. Gesmolten asfalt blijft kleven aan autobanden en laat overal sporen na. En daarom wordt er gestrooid met zout, want dat helpt daar tegen. Het strooien heeft dus niets te maken met eventuele gladheid.


Views

1k+