Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 11 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

24-jarige Utrechtste student dood door misdrijf

Een 24-jarige vrouw die woensdag dood werd gevonden in een huis aan de Bosboomstraat in Utrecht, is door geweld om het leven gekomen. Al snel kwam een verdachte naar voren en die is opgepakt,

De politie onderzoekt de precieze rol van deze 31-jarige man uit Nieuwegein. Volgens de Telegraaf gaat het om de 24-jarige Laura Korsman.

Stalkende ex verantwoordelijk

Agenten en rechercheurs zijn de hele dag druk bezig geweest met sporenonderzoek in het studentenhuis. In eerste instantie wilde de politie niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer. Uit verschillende bronnen kwam naar voren dat haar stalkende ex-vriend verantwoordelijk zou zijn.

RTV Utrecht meldt dat Laura twee weken geleden de relatie had beëindigd en sindsdien zou de man haar lastigvallen en bedreigen, vertelt buurman en snackbar-eigenaar Roy van Leeuwen. De politie is volgens hem al enkele keren langsgekomen. Roy herkende de auto die vanmiddag staande werd gehouden in Nieuwegein als de auto van de stalkende ex. De verdachte is aangehouden door agenten met kogelwerende vesten.

De politie is nog op zoek naar getuigen van het misdrijf. Mensen die iets hebben gezien rond de woning aan de Bosboomstraat kunnen contact opnemen met de recherche via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.