Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 17 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

23 toeristen gewond tijdens lava-tour Hawaï

Wat een avontuurlijk tripje had moeten worden is geëindigd in een dramatisch ongeluk. In de Amerikaanse staat Hawaï zijn 23 mensen gewond geraakt toen een toeristenboot waarin zij zaten door stenen werd geraakt tijdens een vulkaanuitbarsting.

Sinds mei dit jaar is het al onrustig rond de vulkaan Kilauea. Volgens de brandweer van Hawaï is er sprake van het zwaarste ongeluk sinds de recente uitbarsting van de vulkaan Kilauea.

https://twitter.com/Breaking911/status/1018973135595548672

‘Lava-tour’

De boot verzorgde een zogenoemde ‘lava-tour’, waarbij de toeristen vanuit de boot van dichtbij kunnen bekijken hoe de lava aan de uiterste oostkant van het eiland in de zee stroomt. Op dit soort boten is volgens de aanbieders van de rondvaarttochten plaats voor 49 opvarenden.

Eén vrouw brak haar been toen de ‘lava-bom’ uit het water omhoogschoot en door het dak van de rondvaartboot op het dek landde, liet de brandweercommandant weten. Twee andere passagiers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Minstens negen andere passagiers zijn met kleinere verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd en tien anderen zijn ter plekke in de haven behandeld.

Foto: ANP foto

600 huizen verwoest en 2500 mensen geëvacueerd

Door de uitbarsting van de vulkaan zijn in totaal al zo’n zeshonderd huizen verwoest op het eiland. De autoriteiten hebben ongeveer 2500 mensen geëvacueerd sinds het begin van de vulkaanuitbarsting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.