D. van Aken
D. van Aken Nieuws 7 jun 2018 / 08:00 uur

Zusje van koningin Máxima overleden

De jongste zus van koningin Máxima, is woensdagavond in Buenos Aires overleden. Dat melden bronnen in Argentinië.

Zelfdoding

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst zou het vermoedelijk gaan om een zelfdoding. Althans dat meldt het ANP.

Ines Zorreguita met prinses Ariane

Argentijnse media hebben de laatste jaren herhaaldelijk gemeld dat Inés geestelijke gezondheidsproblemen had en aan anorexia leed, waarvoor ze werd behandeld.

Volle zus

Inés is de enige volle zus van koningin Máxima, net als zij een kind uit het tweede huwelijk van haar vader Jorge met María del Carmen Cerruti.

Inés is in ons land niet helemaal een onbekende: ze was bruidsmeisje bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Het paar gaf Ariane, hun nu elfjarige dochter, ook de naam Inés mee. Het zusje van Máxima was ook meter bij de doop van het prinsesje.

Inés (1984) studeerde volgens Argentijnse bronnen aan verschillende universiteiten, onder meer psychologie. Ze werkte kortstondig bij de Verenigde Naties in Panama, maar zou na vermeende relationele problemen naar Argentinië zijn teruggekeerd, waarop eetproblemen en depressies de kop opstaken bij de vrouw die werd geprezen om haar humor.

Opspraak

In 2016 raakte Inés in opspraak na aanleiding van haar benoeming als ambtenaar. Er werd in Argentinië gesuggereerd dat het baantje haar werd toegespeeld door de Argentijnse president Mauricio Macri na inmenging van Máxima.

Inés zou niet geschikt zijn voor de functie. En ook haar riante salaris viel verkeerd bij de Argentijnen. De Rijksvoorlichtingsdienst liet toen in een officiële verklaring weten dat Máxima geen rol heeft gespeeld bij haar benoeming.

Máxima zou donderdagavond naar het Holland Festival in Amsterdam gaan. Het is nog onduidelijk of de koningin daar aanwezig zal zijn. Dat geldt ook voor de staatsbezoeken aan de Baltische Staten die maandag zouden beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zusje van koningin Máxima overleden
Sluiten